Nis

İlk kitabımız Leo Lionni’nin Frederick kitabını 1/D ve 2/C sınıfları olarak okulumuzun masal atölyesinde okuduk. İlk işbirlikçi etkinliğimizde Frederick kitabının incelemesini yaptık. Kitabı kahraman, yer, zaman, içerik bakımından inceledik. Ardından puzzle etkinliğimizle eğlenceli bir web 2 değerlendirmesi yaptık.

Nis

Minik Okurlar projemiz Türkiye ve Romanya’nın kuruculuğunu yaptığı bir projedir. Okulumuzdan 1/ D ve 2/C sınıfları projeyi yürütmektedir. Projemizin 7 Türkiye’den,9 Romanya’dan, 1 Azerbeycan’dan, 1 Litvanya’dan,1 Tunus’tan 1 İspanya’dan olmak üzere toplam 20 ortağı bulunmaktadır. Projemiz çocuklara okumayı sevdirmek üzerine kurulu. Bunun için çocuklara dünyanın tanınmış çocuk edebiyatı yazarlarının kitaplarını okuyoruz. Bu yazarlar ve projemizdeki kitaplar şunlardır.

1.Leo Lionni-Frederick

2.Eric Carle-Huysuz Uğur Böceği

3.Peter H. Reynolds-Dünyanın En Küçük Hediyesi

4.Julia Donaldson-Zogi ve Uçan Doktorlar

Projemizde Daniel Pennac’ın “Roman Gibi” eserinde yer alan, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya dair fikirlerinden yola çıktık. Çocuklara kitap okuma haklarını teslim ettiğimizde onları kitap okuru haline getirebileceğimize inanıyoruz. Okur haklarından yola çıkarak çocuklara kitapları sevdirmek için sadece okuyoruz. Çocukların kitap okumak istedikleri mekanları seçiyoruz. Kitabın sayfalarını okulun belli yerlerine asıp diğer çocukların ilgilerini artırıyoruz. Kitaptaki karekterle bütünleşmelerini sağlayıcı işbirlikçi  etkinlikler yaptırıyoruz. Kitap sonlarında web 2 oyunlarıyla değerlendirmeler yapıyoruz.

Projemizin ilk etkinliğinde öğretmen,öğrenci ve okul tanıtımlarından bir  e kitap hazırladık. İkinci olarak hazırladığımız afiş,slogan ve logo seçimi için  zoom’da bir webinar düzenledik. Webinarımızda projemizin afiş,logo ve sloganını anketle belirledik ve bir kahoot etkinliği yaptık.

Ock

Veli buluşması etkinliği kapsamında veli ve çocuklarla kelime oyunu oynadık. "küçük su damlası" hikayesinde bilinmeyen sözcükleri çıkardık. aileleri sınıfın dışına aldık, bu kelimeleri çocukların ellerine sakladık. aileler sınıfa çağrıldıktan sonra projeksiyondan yansıtığımız kelimelerden hangisinin kendi çocuklarının elinde saklı olduğunu bulmasını istedik.

Ock