LITTLE READERS-MİNİK OKURLAR-FREDERİCK KİTABI ETKİNLİKLERİ

Projemizde Daniel Pennac’ın “Roman Gibi” eserinde değindiği kitap okuma alışkanlığı kazanmaya dair fikirlerine ve okur haklarına dikkat ederek etkinliklerimizi planlıyoruz. Onları dünyanın ödüllü ve çok satan yazarlarının eserlerini okuyoruz. Onları okumaları için zorlamıyoruz. (Okumama hakkı) İstedikleri mekanları seçiyoruz.(İstedikleri yerde okuma hakkı) Kitapla bağ kurmalarını sağlayıcı işbirlikçi etkinlikler ve web2 oyunları ile değerlendirmeler yapıyoruz.(Boverizm hakkı).Sayfa sayfa okutuyoruz(Sesli okuma ve istediği sayfayı okuma hakkı). Diğer çocukların ilgisini kitaba çekmek için koridorlara kitap sayfalarından bölümler asıyoruz.(Çöplenme hakkı)

İlk kitabımız Leo Lionni’nin Frederick kitabını 1/D ve 2/C sınıfları olarak okulumuzun masal atölyesinde okuduk. İlk işbirlikçi etkinliğimizde Frederick kitabının incelemesini yaptık. Kitaptaki kahramanla bütünleşmelerini sağlayıcı etkinlikler yaptık. Kitabı kahraman, yer, zaman, içerik bakımından derinlemesine inceledik. Kahramanı kuklasını, origamisi, resmini çizme, kitapta geçen arkadaşlalık, hoşgörü kavramları, en iyi özelliğini keşfetme, tahıl sözlüğü,şiir yazma, kitapta geçen mevsimler ve renkler üzerine çalışmaları işbirlikçi bir şekilde tamamladık.

Ardından puzzle etkinliğimizle eğlenceli bir web 2 değerlendirmesi yaptık.

06-05-2024

21-04-202421-04-2024